5. sij 2015.



Riblji petak: riba kao predjelo, juha i glavno jelo

Ocijeni članak:

  •  
MG_6683jelo4-682x1024

Što da vam kažemo, mi volimo ribu, štoviše obožavamo je u svim oblicima, i morsku i riječnu. I još nam je i draža kad znamo da je tako zdrava. Srdele, bukve, orade, pastrve, somovi, inćuni, tune, lososi, brancini, štuke, papaline… Ma tko bi im uopće mogao odoljeti?
Stoga vam danas nudimo naše prijedloge za ribu u tri oblika – kao predjelo, juhu i glavno jelo.
Nema ništa ljepše nego ribicom započeti obrok, a tu u priču uskaču dobre, stare marinirane srdele.
Ako su vam ipak draža predjela koja se mažu na kruh, s ribljom paštetom nema greške, čak i oni najizbirljiviji uglavnom nemaju ništa protiv kad im je iznesete na stol.
Možda vam srce zatitra od dobre juhe? U tom slučaju, bacite se na našu pikantnu juhu od ribe i dagnji.
I glavni dio – glavno jelo.
Hoćete brodet? Može.
Ili biste radije pastrvu u soli? Može i to.

Nema komentara:

Objavi komentar