21. sij 2015.

recepti










ТОРТА СУНЦОКРЕТ


   Састојци:
- 2 дискови пецива већ коре 'спреман27-1
- 300 грама куване спанаћа или блитве
- 2 кашике маслиновог 'уље
- 2 чена белог лука оф '
- Со & бибер по укусу
- 250 г сира
- 60 грама ренданог пармезана
- 50 грама презле
- 2 јаја
- 1 кашика млека
- Семе сунцокрета по укусу
ПРИПРЕМА:27-2
Добро исцедите биље и каша у тигању са маслиновим уљем и белим луком.
Додајте со и бибер и пустити кул.
Када ћете фреддате фруллателе са потапања блендеру.
Додај лековитог биља рикота, јаје, пармезан и презле.27-3
Посолите и побиберите.
Сад узми диск од теста коре и центар поставим 5/6 кашике мешавине.
Преостала смеша ролна га у круг око 3 цм од спољне ивице теста.
Када завршите поклопац смеше са "друге диск теста и то добро уклапа са основном диску.
Сада стави чинију преко центру колача у циљу олакшавања накнадне операције.
Придржавају добро само око пуњења и склопите ивицу диска испод, изнад тог суперионе.
Уклоните посуду.27-4
Победите 'другу јаје са млеком и премажите торту.
Сада цут латице цвета и Вашег рипиегатели на једној страни.
Посути централни део цвета са семенкама сунцокрета.
Пеците на 180 степени за 20-25 мин.

Nema komentara:

Objavi komentar