11. stu 2013.

Slavski kolači


                La cuisine creative: Sitni posni kolaci

Verujemo da do sada niste imali priliku da probate slatke zalogaje koje vam predlažemo. Zato će vam pripremanje slave biti zanimljivije, a gostima ćete pričiniti pravo zadovoljstvo.
 

 
 
Detelina
POTREBNO JE
150 g mlevenih oraha, 50 g mlevenog keksa, 150 g šećera u prahu, malo tople vode, 150 g čokolade, po nekoliko kapi crvene i žute boje za kolače
PRIPREMA
U pomešane orahe, keks i šećer u prahu dolivajte po malo tople vode dok ne dobijete kompaktnu smesu. Podelite je na tri dela, u jedan dodajte 50 g nastrugane čokolade, u drugi crvenu boju, a u treći deo žutu boju. Od svakog dela napravite tanji valjak. Dva valjka postavite jedan do drugog. Ostatak čokolade istopite s malo ulja i polovinom prelijte valjke. Na njih položite treći valjak i sve prelijte čokoladom. Ostavite da se stegne i secite tanje kriške.
 
Rolat sa brusnicama
POTREBNO JE
250 g gotove marcipan ili persipan mase, 50 g pistaća, 50 g kakaoa, 50 g brusnica, 10 g maslaca, zelena boja za kolače
PRIPREMA
Marcipan masu podelite u tri dela. U jedan deo dodajte seckane pistaće i malo zelene boje, a u drugi stavite kakao. Dobro umesite sve smese i od njih razvucite tri kore jednake veličine. Prvo stavite zelenu koru, na nju koru s kakaoom i na kraju čist marcipan. Brusnice isecite što sitnije, pomešajte ih s maslacem i nanesite na ivicu gornje kore. Pažljivo urolajte sve tri kore i ostavite da se rolat stegne.
 
Salama od suvih šljiva
POTREBNO JE
100 g suvih smokvi, 200 g suvih šljiva bez koštica, 100 g suvog grožđa, 200 g oraha, 100 g šećera u prahu, 100 g kokosa
PRIPREMA
Sve sastojke sameljite, dodajte šećer u prahu i dobro izmesite smesu. Napravite salamu, uvaljajte je u kokosovo brašno i secite.

Karamel štangle
 POTREBNO JE
ZA KORE 150 g masti, 2 cela jajeta, 200 g šećera, 500 g brašna, malo soda bikarbone, 50 ml mleka ZA FIL 500 g šećera, 1 l mleka, 150 g brašna, 3 štangle čokolade, 250 g maslaca ZA GLAZURU 200 g čokolade, kašika ulja, kašika mleka
PRIPREMA
Od brašna, masti, šećera i jaja umesite glatko testo. Podelite ga na šest delova, razvijte tanke kore i pecite ih na izvrnutom plehu. Šećer stavite da se karamelizuje, pa kada se sav šećer istopi, dodajte polovinu mleka i prokuvajte. U drugom sudu pomešajte mleko i brašno i dodajte u karamel mleko. Na kraju dodajte narendanu čokoladu i umućen maslac. Filujte kore, a poslednju prelijte glazurom od čokolade.
 
„No problem“ bombone
POTREBNO JE
150 g šećera, 100 ml vode, 150 g mlevenih lešnika, 150 g mlevenog keksa, 50 g kakaoa, 100 g čokolade, 100 g maslaca, kašika eurokrema, 3 pakovanja „no problem“ šarenih čokoladnih bombonica ZA PRELIV 150 g čokolade, kašika ulja, kašika mleka
PRIPREMA
Stavite vodu i šećer da se kuvaju šest minuta, pa dodajte lešnik, keks i kakao. Kada se masa prohladi, dodajte penasto umućen maslac, eurokrem, otopljenu čokoladu i dve kesice usitnjenih bombonica. Od mase formirajte deblju koru i dobro ohladite. Isecite na manje kocke i svaku prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite bombonom.
 
Rolat od alve
POTREBNO JE
250 g ćeten alve, 100 g mlevenog keksa, 100 g seckanog badema, 100 g sušenog voća raznih boja (kivi,ananas,mango, kajsije)
PRIPREMA
Voće iseckajte na kockice, alvu izdrobite, pa dodajte keks i seckane bademe. Masu morate duže da mesite dok se ne sjedini. Od smese napravite rolat.


 

 Toblerone

POTREBNO JE

200 g posne čokolade za kuvanje, 200 g posnog keksa, 100 g proprženih lešnika, 2 kašike meda, 1 dl „koka-kole“, 200 g šećera, 150 g margarina
ZA GLAZURU 200 g posne čokolade, 4 kašike ulja
PRIPREMA

Trouglasti kalup za kolače obložite aluminijumskom folijom. Otopite čokoladu sa uljem na pari, pa je četkicom nanesite preko folije. Kada se čokolada malo stegne, nanesite drugi sloj i ponavljajte postupak dok ne potrošite otopljenu čokoladu. U šerpici zagrevajte margarin, čokoladu, med, šećer i „koka-kolu“, neprestano mešajte da se sve otopi i sklonite s vatre. Keks i lešnike krupno sameljite ili iseckajte, dodajte u otopljenu masu, izmešajte i ohladite. Stavite u kalup obložen čokoladom, pokrijte krajevima folije i dobro ohladite. Pre sečenja prevrnite na dasku i pažljivo sklonite foliju.


 Karakaš šnite

POTREBNO JE

ZA TESTO 150 g brašna, 125 g margarina, 50 g šećera u prahu
ZA KREM 2 kesice posnog šlaga, 100 g mlevenih pistaća
ZA GLAZIRANJE 100 g gotovog fondana, zelena boja za kolače, malo topljene posne
PRIPREMA
Brašno istresite na radnu površinu, u sredini napravite udubljenje i u njega stavite ostale sastojke. Sve to lako izmešajte prstima, ali nemojte da mesite previše. Zatim od testa napravite loptu, zavijte je u platno i ostavite da miruje na hladnom mestu bar dva sata. Podmazan i brašnom posut pleh napunite testom, izbodite ga viljuškom i pecite 25-30 minuta na 170 stepeni i prohladite. Umutite šlag s vrlo malo vode i pomešajte ga s pistaćima. Premažite koru i ostavite je da se stegne. Kad se krem stegne, glazirajte kolač zelenim fondanom i ukrasite topljenom posnom čokoladom.
 

  Susam tajna 
POTREBNO JE
200 g susama, 2 kašike ulja, 180 g šećera, 65 ml vode, sok od pola limuna,
malo ekstrakta vanile
ZA GLAZURU 150 g posne čokolade, malo narendane kore pomorandže, polovine oraha
PRIPREMA
Susam stavite u teflonski tiganj i na umerenoj vatri pecite stalno mešajući dok ne dobije lepu svetlobraon boju. Prohlađen susam sameljite da postane kao pasta. Dodajte ulje i dobro sjedinite. U šerpicu sipajte šećer, vodu i limunov sok, te, kad provri, kuvajte još osam minuta na umerenoj vatri. Kada se kapljica sirupa sipa u ledenu vodu, ne treba da se rastopi već da se od nje može formirati kuglica. Sklonite sirup s vatre i dodajte ekstrakt vanile i pastu od susama. Dobro sve promešajte, a onda izlijte u podmazanu posudu. Ostavite preko noći u frižideru da se dobro ohladi.
Secite kocke i umačite svaku u rastopljenu čokoladu kojoj ste dodali malo rendane kore pomorandže. Ukrasite polovinama oraha.
 

 Oranž poljubci

POTREBNO JE

100 g mlevenih badema, 100 g šećera u prahu, 100 g fino iseckane ušećerene kore od pomorandže, 70 g margarina, kašika brašna, kašika sojinog mleka, džem od pomorandže
PRIPREMA
Margarin penasto umutite, dodajte šećer i mutite još nekoliko minuta. U masu umešajte badem, iseckanu koru pomorandže, brašno i mleko. Od te mase oblikujte puslice, tj. pogačice veličine oraha i ređajte ih u podmazan pleh. Na svaki kolač stavite malo džema od pomorandže i spljoštite ovlaženom viljuškom. Pecite u vrućoj rerni 5–6 minuta. Puslice pažljivo vadite iz pleha kad se potpuno ohlade jer su vrlo osetljive.
 

 Eugenije

POTREBNO JE

100 g pečenog mlevenog lešnika, 100 g šećera u prahu, malo ruma, malo gotovog belog fondana, mrvice posne čokolade
PRIPREMA
Mlevene lešnike prelijte s toliko ruma da dobijenu masu možete da oblikujete u kuglice. Kuglice prelijte razređenim i zagrejanim fondanom i odmah uvaljajte u mrvice čokolade.

 
 Andaluziski rolat

POTREBNO JE
200 g posnog mlevenog keksa, 100 g mlevenih pečenih lešnika, 100 g kokosovog brašna, 200 g šećera u prahu, 5 kašika tople vode, 200 g margarina, kesica posnog šlaga, malo crvene boje za kolače
PRIPREMA
Otopite margarin, pa sve sastojke dobro sjedinite, na kraju dodajući šlag umućen s polovinom navedene količine vode. Ostavite dva sata u frižideru, a potom odvojite dve trećine mase, i u to dodajte crvenu boju. Na providnu foliju razvaljajte crvenu masu, a preko nje po sredini žutu. Pažljivo zarolajte uz pomoć folije, čvrsto zamotajte i ostavite da se u frižideru dobro stegne.
 

  Japanci

POTREBNO JE
ZA TESTO šolja ulja, čašica prepečenice, šoljica šećera u prahu, 2 šolje mlevenih oraha, šoljica brašna ZA FIL 1,5 šolja šećera, kašika ulja, šolja seckanih oraha, šolja šećera u prahu, 250 g biljnog margarina ZA POSIPANJE 1/2 grilijaža, šolja mlevenih oraha
ZA UKRAŠAVANJE malo gotovog roze fondana
PRIPREMA
Zemesite testo od svih sastojaka, razvijte ga do debljine prsta, izvadite modlom pogačice i ispecite ih na blagoj vatri. Za fil karamelizujte najpre šećer tako što ćete ga kuvati s malo vode dok ne dobije svetložutu boju. Razlijte karamelizovan šećer na uljem premazan metalni poslužavnik, ohladite, istucajte i masu podelite na pola, jednu polovinu pomešajte sa seckanim, a drugu sa mlevenim orasima. Umutite penasto margarin sa prah šećerom i to sjedinite s grilijažom pomešanim sa seckanim orasima. Po dve pogačice sastavljajte filom, premažite filom i uvaljajte u mešavinu grilijaža i mlevenih oraha. Na sredinu svakog kolača stavite po tačku roze fondana.
 

staklene kuglice 
Staklene kuglice
potrebno je:

Priprema

  1. staviti margarin ,šećer i pet kašika vode da se otopi, sa tako toplim preliti preko naseckanog voća koje treba sve sitno iseckati ,dobro izmešati, praviti kuglice i umakati u karamel od istopljenog šećera koji uvek treba da bude vreo inače se neće lepiti za kuglice. 

starinske posne oblande1 Šarene oblande
  • 250g secera
  • 2 dl vode
  • 1 margarin od 250 gr
  • 2 kasike kakaa
  • 150g mlevenih oraha
  • 150g mlevenog keksa
  • 2 lista oblande
  • marmelada od kajsija
  • 100g keksa za redjanje
Priprema:
Uspinovati secer sa vodom, dodati margarin i kakao pa mesati da se sjedini. U vruce dodati orahe i keks.
2 lista oblande premazati marmeladom od kajsija.
Na tacnu staviti list oblande, poredjati keks, premazati filom, ponovo poredjati keks i na kraju staviti drugu oblandu.
Ostaviti da se stegne pa iseci na stanglice.
Napomena: Ukoliko zelite posnu varijantu ovih oblandi koristite posni dijavit margarin, zatim posnu crnu cokoladu kao i keks.

rolat od cokolade i kafe Rolat od cokolade i kafe
  • 500 gr mlevenog posnog keksa
  • 4 kašike kakaoa
  • 200 gr crne čokolade
  • 4 šoljice kuvane crne kafe
  • 200 gr šećera
  • 4 kašike ruma
Potrebno za beli fil:
  • 250 gr margarina
  • 250 gr šećera u prahu
  • 100 gr bele čokolade
  • 200 gr kokosa
Priprema:
Izmešajte keks sa kakaom i otopljenom crnom čokoladom.
Kafu prokuvajte sa šećerom i rumom, ostavite da se ohladi, pa time prelijte keks i zamesite rukom.
Pripremite beli fil, tako što umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte kokos i otopljenu belu čokoladu pa promešajte kašikom da se masa sjedini.
Od keksa zamesite testo i podelite ga na dva dela (za dva rolata).
Crnu masu rasklagijajte tanko na celofanu i onda odozgo stavite beli fil pa urolajte.
Rolate ostavite da se stegnu u frizider, a potom ih odvijite od celofana, isecite na parcice i posluzite.

URMICE



Sastojci: 250 g suvih smokvi, 250 g mlevenih oraha, 250 g secera, sok i kora pola pomorandze, 50 g cokolade

Priprema:

Uspinovati secer sa kafenom soljicom vode, dodati samlevene smokve i narendati koricu neprskane pomorandze. Kuvati oko 5-7 minuta, pa dodati cokoladu, orahe i sok od pomorandze. Mesati dok se smesa ne izjednaci. Kad se ohladi, oblikovati male valjcice i redjati na tanjir da se prosuse. Svaku urmicu preliti karamelisanim secerom ili rastopljenom cokoladom.

(ili Marcipan stanglice)


Sastojci: 350 g secera, 1 dl vode, 150 g mlevenih oraha, 150 g mlevenog posnog keksa, 125 g margarina, 2 kasike ruma
Fondan: 250 g secera u prahu, 5-6 kasika vruce vode, limunov sok, ulje

Priprema:

Skuvati sirup od secera i vode (kuvati 2 minuta). Pomeriti sa ringle, dodati margarin i mesati dok se ne istopi. Dodati zatim ostale sastojke, mlevene orahe, keks i rum Izjednaciti smesu i sipati u manji kalup oblozen masnim papirom. Kad se ohladi, preliti fondanom i sutradan seci na stanglice ili trouglice.

Fondan: secer u prahu sipati u dublju ciniju, postepeno dodavati vrucu vodu i mutiti varjacom. Na kraju dodati 1 kasiku limunovog soka i 1 kasiku ulja.

MAROKANCI


Sastojci: 300 g mlevenih oraha, 150 g šećera u prahu, 50 g margarina, oko 1 dl šećernog sirupa, malo limunovog soka, naribani muskatni oraščić i par karanfilića

Priprema:

Izmešati orahe, šećer, začine, dodati margarin i sa limunovim sokom ili sirupom zamesiti testo. Po potrebi dodati jos malo oraha ili šećera da se dobije smesa koja se ne lepi za ruke. Oblikovati male kupice i svaku preliti rastopljenom čokoladom. Posuti čokoladnim mrvicama ili ukrasiti spiralicom od rastopljene čokolade.



DEKORATIVNE KORPICE


Sastojci: 300 g mlevenih oraha, 150 g secera u prahu, oko 1 dl secernog sirupa, malo limunovog soka, komadic margarina
Za vockice: 100 g ratluka, 100 g secera u prahu, par kapi crvene i zute prehrambene boje/arome

Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i oblikovati kuglice velicine oraha. Za secerni sirup rastopiti par kasika secera u malo vode i sasvim kratko prokuvati.

U mali metalni kalupic za korpice staviti papirnatu korpicu, pa zatim kuglicu i utisnuti da dobije oblik korpice. Uz pomoc papirnate korpice izvaditi korpicu od oraha, i pazljivo je odvojiti. Na isti nacin praviti i ostale korpice. Ukrasiti sa malo rastopljene tamne cokolade, a kad se stegne staviti i malo bele cokolade i vockice od ratluka.


Vockice od ratluka: Zamesiti testo od ratluka i secera u prahu, podeliti na dva dela, pa jedan obojiti u roze (za tresnjice), a drugi u zuto (za kruskice).

Kesten praline

Skuvati sirup od 250 g secera sa soljicom vode, i kad provri kuvati 3 minuta. 
Pomeriti sa ringle, dodati maslac i mesati dok se ne istopi, a zatim dodati ostale sastojke: mlevene orahe, keks i na kraju izlomljene kockice cokolade…moze se dodati i 1 kasicica kakaa, za tamniju smesu.


Sve lepo izmesati i kad se smesa malo prohladi rastanjiti je preko folije (razviti koru dimenzija oko 35×35 cm).


Za fil: izmesati kesten-pire, secer u prahu, maslac i mlevene orahe, dodati kasiku ruma i sve staviti u spric sa okruglim nastavkom.


Duz ivice razvijene kore, istisnuti fil od kestena kao traku.


Pomocu folije podici ivicu testa i prebaciti je preko trake od kestena, kao kad zavijamo rolat, malo pritisnuti da obuhvati fil od kestena i odseci neposredno uz ivicu, slike pripreme .


Na isti nacin napraviti jos nekoliko malih rolata, meni je izaslo 5 takvih trakica.


Rolatice preliti cokoladnom glazurom i ostaviti ih na foliji dok se cokolada ne stegne, a onda ih prebaciti na posluzavnik i jos malo rahladiti u frizideru.


Kad se rolatici ohlade, seci na manje kockice i svaku pralinu staviti u papirnatu korpicu.


    Sastojci




    Kolačići sa kafom

     
    Kockice sa kafom


    Sastojci: 3 jaja, 150 g šećera, 125 g maslaca, 2,5 dl mleka, 200 g brašna, 2 kašike kakao praha, 1 prašak za pecivo + oko 1 dl kuvane kafe za natapanje kora

    Fil: 1 dl slatke pavlake, 100 g čokolade, 1 kašičica instant kafe, par kašika nekog finog pekmeza

    Glazura: 300 mlečne čokolade (može pola bele i pola tamne), 9 kašika ulja, zrna kafe za dekoraciju

    Priprema:

    Umutiti penasto 3 belanca i 75 g šećera. U drugoj posudi mutiti žumanca sa preostalom količinom šećera, dodati kakao prah i maslac sobne tempeature isečen na kockice. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i naizmenično dodavati sa malo mleka u umućena žumanca. Na kraju pažljivo umešati šam od belanaca.

    Sipati u veliki pleh od rerne obložen papirom za pečenje i peći na 200 C oko 15-tak minuta. Gotovu koru preseći na pola i preliti sa kuvanom kafom. Ostaviti da se potpuno ohladi.


    U međuvremenu napraviti fil: umutiti slatku pavlaku kao šlag i polako sipati rastopljenu čokoladu. Dodati malo kafe radi lepše arome i sve fino izmešati.

    Prohlađenu koru prvo premazati tankim slojem pekmeza po želji (nije obavazno), a zatim ravnomerno rasporediti pripremljeni fil. Pokriti drugom korom, malkice pritisnuti i staviti u zamrzivač da se sve fino rashladi.

    Kolač iseći na manje kockice ili štanglice i preliti glazurom od čokolade. Za glazuru rastopiti čokoladu na tihoj temperaturi sa malo ulja. Ako želite svetliju glazuru kombinujte belu i mlečnu čokoladu. U toplu glazuru spuštati po jedan kolačić i viljuškom ga pažljivo izvaditi da se ocedi (odložiti na žicu ili celofan). Na kraju svaki kolačić poprskati sa malo tamne čokolade i ukrasiti zrncem pečene kafe.

    Recept je objavljen u junskom izdanju magazina MEZZE.


    Praline sa kafom


    Sastojci: 200 g čokolade sa većim procentom kakaa, 1 dl slatke pavlake, 150 g mlečne čokolade, 1 kašičica instant kafe, celi pečeni lešnici ili čokoladne bombonice sa punjenjem od kafe

    Priprema:

    Kalup za praline premazati rastopljneom čokoladom u dva sloja. Sačekati da se prvi sloj ohladi, pre nego što nanesemo i drugi sloj. Zagrejati slatku pavlaku i pre nego što provri skloniti sa ringle. Dodati kockice izlomljene čokolade, instant kafu i sve mešati dok se fino ne izjednači. Ostaviti da se fil malo prohladi, a zatim napuniti špric.

    U svaku pralinu istisnuti malo fila, pa u sredinu staviti po jedan ceo lešnik ili čokoladnu bombonicu sa punjenjem od kafe. Preliti rastopljenom čokoladom i ostaviti da se stegne. Gotove pralinice pažljivo izvaditi iz kalupa i složiti u neku lepu kutijicu kao poklon.:)


    Kolač sa kafom


    Ovi kolači su poput najfinije tortice, a originalni recept pronaći ćete na Mirjaninom blogu Cooking by Mirjana, a sličicu za ove kolače sam prvo primetila na Masaterinom blogu Recepti iz moje biljžnice koji su me oduševili i potom odveli do Mirjaninog recepta.

    Posetite njihove stranice i pronaćite još puno divnih receptića za kolače, torte, ukusna jela i najfinije pecivo. Hvala drage moje na prelepim kolačićima koji će se od sada često naći i na našem stolu.:)

    Sastojci (za koru): 6 belanaca, 150 g šećera, 200 g mlevenih oraha, 3 kašike brašna

    Fil: 6 žumanaca, 200 g šećera, 1 vanilin šećer, 50 ml kuvane crne kafe (ili 1 kašičica instant kafe), 150 g čokolade, 150 g maslaca

    Glazura: 200 g čokolade, 6 kašika ulja

    Priprema:

    Umutiti belanca u čvrst šam, dodati potupno šećer, mlevene orahe i na kraju pažljivo umešati brašno. Sipati u kalup (20 x 30 cm) obložen papirom za pečenje i peći na 200 oko 15-tak minuta.

    Za fil umutiti na pari žumanca sa šećerom i kafom. Kad se krema već fino zgusne, dodati čokoladu izlomljneu na kockice i promešati da se izjednači. U prohlađenu kremu umešati maslac i premazati preko kore. Rastopiti čokoladu sa malo ulja i preliti preko fila.





    Ovog puta je Tamarina Rolada sa dekoriranom biskvitom osvojila najveći broj glasova i danas ćete je na našim blogovima često videti.:) Originalni recept možete pročitati na blogu Ave dulcis i mogu vam reći da će vas Tamarina rolada osvojiti na prvi pogled, zadala nam je jedan veoma kreativan zadatak.:)


    Najpre sam se odlučila da napravim tufnasti uzorak kao u originalnom receptu, ali sam ubrzo poželela da isprobam još neki motiv, videćete uskoro na sličicama. Sada vam kuckam originalni recept za prevljenje dekoriranog bikvita:

    Sastojci (za print): 1 belance, 30 g šećera, 40 g brašna, 20 g otopljenog maslaca

    Čokoladni biskvit: 4 jaja, 75 g šećera, 75 g brašna, 60 g otopljenog maslaca, 35 g kakao praha

    Beli bikvit: 5 belanaca, 100 g šećera, 100 g brašna, 60 g maslaca

    Fil: 2 dl slatke pavlake, 4 kašike šećera, i još po želji nes kafa, čokolada, kakao, seckane čokoladne bananice  i sl.

    Priprema:

    Umutite čvrsto belance, dodajte šećer, rastopljeni maslac i na kraju umešajte brašno. Sve fino izjednačite i sipajte u špric sa malim okruglim nastavkom (može i u plastičnu kesicu kojoj ćete potom makazama odeseći vrh).

    Na pleh od rerne stavite papir za pečenje i istisnite šare po želji (tufnice, zebra print, spiralice, cvetiće i sl.). Možete sve prethodno nacrtati na papiru i onda staviti ispod papira za pečenje, pa crtati po linijama (papir sa nacrtanim motivima izvucite pre pečenja). Sve stavite u zamrzivač na par sati da se šare fino stegnu.


    Neka pleh sa šarama ostane u zamrzivaču dok ne pripremite sve sastojke za bikvit. Zagrejte rernu na 200 C, a u međuvremenu pripremite smesu za bisvit.

    Umutite penasto belanca, dodajte šećer, rastopljeni maslac i na kraju pažljivo umešejte brašno pomešano sa kakao prahom (ako pravite čokoladni biskvit). Izvadite pleh iz zamrzivača sa šarom i odmah nanesite pripremljenu smesu. Sve brzo i lepo rasporedite da se šare ne bi pomerile.

    Smanjite temperaturu na 180 C i pecite biskvit 10-tak minuta, pazite da se ne prepeče suviše. Biskvit prebacite na vlažnu krpu i zamotajte u rolat. Možete staviti i na novi papir za pečenje i tako zamotati ako vam je jednostavnije. Ostavite da se biskvit potpuno ohladi.


    Kad se kora ohladila, možete je odviti i nafilovati filom po želji: umućenom slatkom pavlakom, ganaš kremom i sl. U kremu možete dodati malo nes kafe, rastopljenu čokoladu, lešnike,  seckane čoko bananice ili neko voće. Zamotajte sve ponovou  roladu i ostavite da stoji u frižideru do služenja... bon

    Nema komentara:

    Objavi komentar