2. srp 2013.

Proslava dana državnosti Crne Gore u Sarajevu 2012

                    


         



  Hotel Evropa Sarajevo

                                hotel evropa iz doba austrougarske

Hotel Evropa

Sagrađen 1882. godine na razmeđi orijentalnog i modernog stila, hotel  „Europe“ prožet je najljepšim osobinama oba svijeta. Smještena u samom srcu grada Sarajeva, samo par koraka od turističkog starog gradskog jezgra, ova austrougarska građevina plijeni pažnju samim svojim raskošnim izgledom.
Ulaskom u predvorje, svaki boravak u hotelu „Europe“ odvija se poput putovanja na kojem će Vas predvoditi ljubazno osoblje. Dočekuje Vas lagana muzika i privlačan enterijer vrijedan izučavanja. Duh prošlog vremena očuvan je u tradicionalnom dijelu hotela sa kitnjastim dekorom obojenim godinama, dok je novi dio urađen u modernom stilu i odlikuje se velikom ljepotom.
Hotel „Europe“ u kojem su odsjedale najvažnije ličnosti iz Europe i svijeta je cijeli jedan vijek bio nijemi svjedok sarajevske istorije. Upravo u ovom hotelu su tokom svoje posjete Sarajevu boravili ugledni državnici i političari, istaknuti korporativni izvršioci, filmske i televizijske ličnosti, umjetnici i sportisti.
Danas, nakon 130 godina tradicije, hotelu „Europe“ je vračen prvobitni sjaj i uređen je u skladu sa najvišim ugostiteljskim standardima. Uz poznatu „Bečku kafanu“, Restoran sa vrhunskim domačim i internacionalnim kulinarskim specijalitetima i slastičarnu „Mocart“ sa originalnim slasticama, hotel „Europe“ će okrijepiti Vaš duh i učiniti Vaš boravak u Sarajevu jedinstvenim doživljajem kojeg ćete se uvijek sjećati sa lijepim uspomenama.

                  


Hotel Europe

                                    facilities01.jpg 
                            Slika na kojoj se nalazi Europe Hotel, Sarajevo

                                    facilities02.jpg
                                    facilities06.jpg




















































































































Nema komentara:

Objavi komentar