25. ruj 2012.

Street style

 Modno ludilo u Londonu

Londonske ulice za vrijeme nedeljne mode.
Zbilja i ptice na grani znaju da je London centar ludog stila, otkačenih modnih dodataka i da se u njemu moda ne dijeli po trendovima, nego ima neku svoju posebnu, pomalo misterioznu grupaciju. Hm.. vjerujemo da su u ovom gradu crnih taksija i crvenih autobusa na sprat, čak i ove ptice s početka priče, za vrijeme nedeljne mode, odjevene u neko svoje drukčije perje.
I tako smo u našoj virtualnoj šetnji ulicama Londona vidjeli damu koja u  sakou i pantalonama odmjereno odlazi na reviju, a društvo joj pravi koleginica u majici s fotografijom Backstreet Boysa s medvjedićem u ruci, fotografkinju koja uspijeva nešto i fotografisati pored toga što se bori s dva velika aparata, uskom suknjom s visokim prorezom i štiklama, Heidi u društvu asistentice, mršavu Alexu i neodoljivu Oliviu.
Naravno, sve prethodno nabrojano je samo mali dio ovog kreativnog ludila kojeg se nikako ne možemo zasititi, a zašto je tako pogledajte klikom na galeriju:

         Click to open image!
A.P.
Foto: Vogue, Vogue France, Style.com, Vogue UK, The Sartorialist


Stil na ulicama: Baby, I'm from New York!


 Što nose njujorške zaljubljenice u modu?
 new_york_street_styleSvako ko se u proteklih nedelju dana našao na ulicama New Yorka mogao je prepoznati na osmijesima zaljubljenika u modu i znatiželjnim pogledima da se događa nešto veliko. Euforija popraćena nedeljom mode, koji nas je nakon nekoliko mjeseci ponovno vratio u dane kada s nestrpljenjem iščekujemo nove dizajnerske komade odjeće, vidljiva je na licima svih ljubitelja ove umjetnosti.
Ako svemu tome nadodate i anonimne kao i poznate zaljubljenike u modu koji na revije dolaze odjeveni u neobične modne dodatke (kape s mačjim ušima, cipele koje podsjećaju na dugu, metalik sive McQueen naočale, velike šešire i naravno s kišobranom u rukama), koje kombinuju uz duge šarene haljine na pruge, romantične haljine, odjeću s resama, neobično krojene suknje, cvjetne komade i košulje i jakne sa upečatljivim uzorcima, inspiracija za nošenje pojedinih komada je dovedena do maksimuma. Što nam je to stilski ponudio grad koji je poznat kao betonska džungla i  mjesto snova, pogledajte u nastavku.

... these street will make you feel brand new...

D.P.
Foto: style.cm, vogue.com, vogue.fr, buru247.ru


Stil na ulicama: Njujorčani na polo utakmici

Kada nas muškarci zadive svojim stilom
   manAko ste gost na polo utakmici turnira koji se održava u klubu naziva Bridgehampton Polo, a koji se nalazi u New Yorku, od vas se mnogo očekuje. Naravno, pored poznavanja sporta, maniri i stil nisu nimalo zapostavljeni na ovakvom okupljanju stanovnika Velike jabuke.
Naprotiv, nepisano pravilo nalaže da u ovom klubu koji je svoja vrata otvorio početkom 1990-tih morate odisati poslovnom elegancijom – od vas se očekuje puno više od obične polo majice i kaki hlača. Zavirili smo u galeriju ovogodišnjeg turnira i donosimo vam fotografije nekih od najupečatljivijih muških odjevnih kombinacija.


Stil na ulicama: Moskva



Što odijevaju ruski zaljubljenici u modu?

60 Retro stil Ulyane Sergeenko, trendovske kombinacije Miroslave Dume, hrabri komadi Vike Gazinskaye i chic izgled Elene Perimove potakli su nas da zavirimo na ulice njihovog rodnog kraja. Ulice Rusije preplavljene su zaljubljenicima u modu koji s jedne strane vole jednostavnost, a s druge otkačeno. Priličito niske temperature tijekom cijele godine razlog su zašto ih najčešće možete vidjeti u jaknama i sa čizmama na nogama, a njihova dužina kao i debljina ovisi o godišnjim dobima.

Modna šarolikost jasno se vidi upravo u ovoj europskoj državi, gdje s jedne strane hodaju dame u jednostavnim kombinacijama u kojima klasični komadi poput blejzera, bijele košulje ili kožne jakne igraju glavnu ulogu, dok drugi nose otkačene kombinacije, zanimljive torbe, predimenzionalnu odjeću, hrabre krojeve i zanimljive ukrase za kosu. Kako izgleda stil u režiji ruskih fashionista, pogledajte u nastavku.




D.P.
Foto: fashionspot.com

Suknje s prorezom vladaju ulicama


Volimo visoki izrez koji otkriva nogu
 Osim crvenog tepiha haljine i suknje sa visokim prorezom osvojile su ulice svijetskih modnih metropola. Niz blogerica, modela i modnih urednica, ali i slavne dame poput Rihanne i Kate Bosworth, viđene su u svakodnevnim kombinacijama koje nonšalantno otkrivaju njihove noge.
Kako ovakav izrez garantira tek prigušeni seksipil, primjeren je za svakodnevne kombinacije. Suknje s visokim izrezom sjajno će pristajati uz obične pamučne majice, košulje od trapera i topiće bez bretela. Kod poslovnih kombinacija kombinirajte ih s klasičnim bijelim košuljama i efektnim nakitom.
Pitate se kako nositi haljine i suknje s prorezom? Pogledajte prijedloge s ulica.


A.S.
Foto: popbee.com, vogue.com

Stil na ulicama: Mucha Lucha party u Sarajevu

Bh street style by Vanja Lisac
   patrol_nslKako smo i najavili, za vrijeme 18. Sarajevo Film Festivala smo udružili snage s Vanjom Lisac i fantastičnom ekipom koja stoji iza Mucha Lucha partya te odlučili napraviti urbani street style report. Tako je Vanja objektivom zabilježila najzanimljivije kombinacije koje je zatekla na zabavama koje su se održavale u Sarajevu pod otvorenim nebom.
Iako je teško bilo prenijeti pozitivnu energiju koja se događala svaki dan oko Mucha Lucha zabava, kroz fotografije se ipak nazire da se ekipa odlično zabavljala bez obzira na styling.
Naravno da bi priča bila kompletna, tu je i vrijedna nagrada u režiji Studija Lisac.



Stil na ulicama: Pariz tokom couture revija

Spremni za turneju po pariškim ulicama?
   Pariz je posljednjih nedelju dana centar europske mode. Nakon predstavljanja muških kolekcija za sezonu proljeće/ljeto 2013., uslijedio je i jedan od najočekivanijih tjedana mode - onaj kroz koji se predstavljaju couture kreacije koje su dizajneri spremili za iduću zimu. Kućama Chanel, Valentino i Givenchy ovog puta se pridružila i Ulyana Sergeenko, žena s kojom smo se upoznali upravo kroz street style izvješća. Njena revija na ulice Pariza dovela je dame koje su osvojile njene kolekcije i distinktivan stil kojim odišu. Ulyanina prijateljica Elena Perminova nosila je samo za nju izrađenu varijaciju kreacije koja se mogla vidjeti na pisti prije koji dan, dok je Miroslava Duma izabrala kombinezon s potpisom svoje sunarodnjakinje.
Kao i obično, bilo je teško skinuti oči s kreacija koje je nosila jedna i jedina "modna luđakinja" Anna Dello Russo. Ništa manje ekstravagantna nije bila ni Michelle Harper. Carine se pak držala svojih dobro prokušanih recepata,  baš kao i Shala koju smo zamijetili u nizu Miu Miu kreacija.
Što su street style fotografi ovjekovječili na ulicama Pariza ovih dana, provjerite u galeriji.

A.S.
Foto: vogue.com, vogue.es, style.com, grazia.it, buro247.ru


Stil na ulicama: Nedelja mode u Milanu

Fotografije koje su uvijek neiscrpna inspiracija.

milano_street_styleNakon uživanja u najboljim kombinacijama na ulicama New Yorka i Londona, napokon možemo pregledati što talijanski gradić ima za ponuditi.
Već nakon prvih par fotografija, svima je jasno da na nedelju mode zaljubljenici u modu dobiju određenu dozu odvažnosti koja im pomaže nositi Pradine vatrene cipele, neonske boje, neobične modne dodatke i pokazati kreativnu stranu.
Sunčani nedelja donijela je i veliki broj šarenih uzoraka i cvijeća, ali i dubokih izreza, pruga i jarkih boja. Što je nosila milanska modna ekipa sastavljena od urednica, blogera, fotografa i ostalih zaljubljenika u modu, pogledajte :

 

D.P.
Foto: Streetfn.com, style.com, harpersbazzar.com


Stil na ulicama: Pariz tokom couture revija


Haute couture daje najbolje od mode hc_nslKada uzmemo u obzir da se na couture revije potroše metri i
metri svile,čipke, raskošnih materijala, a svaki detalj od kose, make-upa preko sitnih kristalića, vezova na haljinama, otvorenih leđa, pa sve do cvjetnih aplikacija i krojeva razrađeni do posljednjeg detalja, razumljivo je zašto je ovaj tjedan mode ostvarenje svih želja mnogih zaljubljenica u modu. Svaka haljina izgleda kao da  se došetala iz neke bajke koje smo voljeli kao mali, a uzvanici couture revija su se u skladu s tim trudili jednako bajkovito izgledati.
Od romantičnih kombinacija s dugim haljinama, svilenim košuljama i podignutom kosom, preko krznenih bundi, perja pa sve do savršeno skrojenih kaputa i odijela s zanimljivim uzorcima, Pariz je još jednom potvrdio da ima puno toga za pokazati.


    D.P.
    Foto: style.com, stocklomstreetstyle.com,harpersbazzar.com, flare.com
















Nema komentara:

Objavi komentar