I ovdje dolazi recept:
Borovnica-Matica torta
{Za springform pomicanje 16-20 cm}
200 gr. Maslac
120 gr. Šećera
1 paketić vanilin šećera
4 jaja
180 gr. Obrok
100 gr. Mljevenih lješnjaka (može zamijeniti mljevene bademe)
1 žličica praška za pecivo
100 ml kondenziranog mlijeka 10%
Borovnica kompot
300 gr. Borovnice
2 kardamom pods
1 štapić cimeta
50 gr. Šećera
5 žlica vode
2 žličice kukuruznog škroba
Borovnica vrhnja
200 gr. Šlagom
3 žlice šećera
150 gr. Maslac (ne previše hladno i ne premekan)
250 gr. Mascarpone (alternativno dvostruka vrhnje)
Mark od 1. vanilije
5 žlica kompot
200 gr. Borovnice
Maslac sa šećerom i vanilin šećerom dok pahuljasto. Postupno dodajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i orasima i miješati.Kondenzirano mlijeko također među količinama.
Zauzimaju springform posudu na dnu s papirom i namažite rubove. Ulijte u tijesto i glatko vrhu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva niža / gornjih topline 1 sat. ispeći.
Ostavite da se ohladi.
Stavite u malom lonac za kompotom borovnice s pritisne-kardamom mahuna, cimet štapića, šećera i vode. Donesi na čir i smanjiti toplinu za oko 5 minuta. pustite da prokuha. Pomiješajte kukuruzno brašno s malo vode i umiješajte u borovnicama. Opet dovesti do kuhati, a zatim pustiti da se ohladi u potpunosti.
Za kremu, pobijedila vrhnje sa šećerom do gust.
U drugu zdjelu, umiješajte maslac s rukom mikser kremasti. Mascarpone, vanilije i dodajte kompot i nastaviti dok ne postane kremast.
Krema.
Pita kore dvaput Podijelite vodoravno.
Distribuirati kompot na prvi pita kore, prazno oko 1 cm na rubu.
Stavite malo vrhnja na to i prođe.
Stavite drugu koru pita o tome i prikazati samo kao prvi.
Završite s trećeg kata.
Ostatak vrhnja i distribuirati na tortu i zagladiti.
Možda želite čak i proći malo kompot na tortu tako da izgleda kao na slici.
Top s borovnicama.
Preostali kompot može biti poslužen na tortu, na primjer, ili na drugi način obrađeno, a. Nakon recept.
Nema komentara:
Objavi komentar