dobra hrana
Koraci pripreme
- 1 Paprike i luk narežite na tanke ploške. A kobasicu ogulite i
usitnite. Na malo ulja pirjajte luk i paprike dok sasvim ne omekšaju. Pred kraj
dodajte i usitnjenu kobasicu pa pirjajte još nekoliko minuta.
- 2 Za to vrijeme u pećnici zagrijte lepinju pa je napunite smjesom od
povrća i kobasice
Sastojci
- dvije paprike
- dvije glavice ljubičastog luka
- komadić domaće kobasice
- žlica ulja
- malo čilija
Koraci pripreme
- 1Domaći kruh ili pogaču, od raženog ili kukuruznog brašna, namažite
svinjskom masti, posolite krupnijom morskom soli i pospite mljevenom crvenom
paprikom, slatkom ili ljutom. Papriku možete i pomiješati i dozirati ljutinu
ovisno o ukusu.
- 2 Jedite s lukom, češnjakom, čvarcima, kiselim krastavcima,
ukiseljenim zelenim rajčicama ili kiselim paprikama. Ovo je idealna zimska meza
koja ne zahtijeva nikakvu pripremu, a paše uz gemišt, pivo ili rakiju. Ako vam
svrati društvo, servirajte sve u zdjelicama pa neka si svatko sam maže mast i
kombinira je sa začinima i ostalim dodacima.
Sastojci
- 4 šnite kruha
- svinjska mast
- luk narezan na komadiće
- češnjak
- kiseli krastavci
- mljevena crvena paprika
Koraci pripreme
- 1 U zdjeli vilicom razmutite šest jaja. Dodajte naribani parmezan,
papar i sol pa sve dobro izmiješajte. Šparoge očistite tako da ih trgate od vrha
do drvenastog dijela.
- 2 Na srednje jakoj vatri zagrijte teflonsku tavu, koja može i u
pećnicu. Rastopite žličicu maslaca u tavi. Dodajte mu vrhove šparoga, nasjeckanu
dimljenu šunku pa ih popecite dvije do tri minute. Zatim na njih izlijte jaja sa
začinima i miješajte špatulom. Pecite ih do pet minuta, dok jaja ne dobiju tvrđu
strukturu na dnu. Pospite listićima peršina. Zatim sve prebacite u pećnicu i
pecite tri do četiri minute.
- 3 Fritata treba lagano posmeđiti, ali i dalje biti pjenasta. Izvadite
je iz pećnice i narežite na više dijelova.
- 4 Savjet: Kada nestanu s tržnica, šparoge u ovom receptu zamijenite,
primjerice, porilukom.
Sastojci
- 6 jaja
- 30 g ribanog parmezana
- 1/2 žličice mljevenog papra
- prstohvat soli
- 1 žličica maslaca
- 1/2 šalice vrhova šparoga
- 1/2 šalice nasjeckane dimljene šunke
- 1 žlica nasjeckanih listića peršina
Nema komentara:
Objavi komentar