2. ožu 2014.

dobra hrana


sendvic-s-paprikom-lukom-i-kobasicom

Koraci pripreme

  • 1 Paprike i luk narežite na tanke ploške. A kobasicu ogulite i usitnite. Na malo ulja pirjajte luk i paprike dok sasvim ne omekšaju. Pred kraj dodajte i usitnjenu kobasicu pa pirjajte još nekoliko minuta.
  • 2 Za to vrijeme u pećnici zagrijte lepinju pa je napunite smjesom od povrća i kobasice

Sastojci

  • dvije paprike
  • dvije glavice ljubičastog luka
  • komadić domaće kobasice
  • žlica ulja
  • malo čilija

_62P9209


Koraci pripreme

  • 1Domaći kruh ili pogaču, od raženog ili kukuruznog brašna, namažite svinjskom masti, posolite krupnijom morskom soli i pospite mljevenom crvenom paprikom, slatkom ili ljutom. Papriku možete i pomiješati i dozirati ljutinu ovisno o ukusu.
  • 2 Jedite s lukom, češnjakom, čvarcima, kiselim krastavcima, ukiseljenim zelenim rajčicama ili kiselim paprikama. Ovo je idealna zimska meza koja ne zahtijeva nikakvu pripremu, a paše uz gemišt, pivo ili rakiju. Ako vam svrati društvo, servirajte sve u zdjelicama pa neka si svatko sam maže mast i kombinira je sa začinima i ostalim dodacima.

Sastojci

  • 4 šnite kruha
  • svinjska mast
  • luk narezan na komadiće
  • češnjak
  • kiseli krastavci
  • mljevena crvena paprika
fritata_sparoge_sunka

Koraci pripreme

  • 1 U zdjeli vilicom razmutite šest jaja. Dodajte naribani parmezan, papar i sol pa sve dobro izmiješajte. Šparoge očistite tako da ih trgate od vrha do drvenastog dijela.
  • 2 Na srednje jakoj vatri zagrijte teflonsku tavu, koja može i u pećnicu. Rastopite žličicu maslaca u tavi. Dodajte mu vrhove šparoga, nasjeckanu dimljenu šunku pa ih popecite dvije do tri minute. Zatim na njih izlijte jaja sa začinima i miješajte špatulom. Pecite ih do pet minuta, dok jaja ne dobiju tvrđu strukturu na dnu. Pospite listićima peršina. Zatim sve prebacite u pećnicu i pecite tri do četiri minute.
  • 3 Fritata treba lagano posmeđiti, ali i dalje biti pjenasta. Izvadite je iz pećnice i narežite na više dijelova.
  • 4 Savjet: Kada nestanu s tržnica, šparoge u ovom receptu zamijenite, primjerice, porilukom.

Sastojci

  • 6 jaja
  • 30 g ribanog parmezana
  • 1/2 žličice mljevenog papra
  • prstohvat soli
  • 1 žličica maslaca
  • 1/2 šalice vrhova šparoga
  • 1/2 šalice nasjeckane dimljene šunke
  • 1 žlica nasjeckanih listića peršina

Nema komentara:

Objavi komentar