1 kg telećeg karea bez kostiju
250 g očišćenog,prethodno ispečenog kestenja
250 g krupno sećenih bukovača,šitake,šampinjona ( koje god imate ili mešavina )
150 g dimljene slanine u komadu
2 grančice ruzmarina (ili 2 ravne kašičice suvog)
8 sitnih glavica crvenog luka
1 čen belog luka
100 ml belog vina
100 ml povrtnog temeljca
maslinovo ulje
po ukusu biber, vegete,so
Priprema:
Krupno iseckajte 2/3 količine kestenja i pečuraka pa dodajte u tiganj i njih zajedno sa grančicom ruzmarina i propržiti nekoliko minuta.
Meso rasecite tako da dobijete veću, tanju šnitu i malo ga istucite
Po površini rasporedite propržene sastojke i pola količine slanine,krupno isečene.
Uvijte meso u rolat.
Preostalu slaninu iseći na tanke šnite,njima obmotajte rolat pa ga uvežite kuhinjskim koncem.
Propržite meso u većoj šerpi na malo ulja i sa preostalim oljuštenim crvenim lukom.
Posolite,pobiberite dodajte preostali ruzmarin,pečurke,kestenje i vino,pa zaliti kutlačom vrelog temeljca.
Posolite,pobiberite dodajte preostali ruzmarin,pečurke,kestenje i vino,pa zaliti kutlačom vrelog temeljca.
Dinstati meso na umerenoj temperaturi oko 1 sat,povremeno ga okrećući i prelivati sokovima od dinstanja.
Moje parče mesa je bilo oko 2.5 kg i ja ga nisam mogla dinstati na ringli u šerpi, sve sam uradila kako piše u receptu, prekrila ga folijom i dobro zatvorila pa sam ga pekla oko dva sata u rerni, i svakih dvadesetak minuta sam ga okretala i prelivala sokovima, i ponovo zatvarala sa folijom. Zadnjih 45 minuta sam ga otkrila da dobije lepu hrskavu koricu i da porumeni.
Meso sam premazala sa meat tenderizing prah ( omekšivač za meso u prahu ) i namazala sa mlevenom slacicom (muster seeds.)
U smesu od pečuraka i kestena sam dodala malo vegete i bibera.
Moje parče mesa je bilo oko 2.5 kg i ja ga nisam mogla dinstati na ringli u šerpi, sve sam uradila kako piše u receptu, prekrila ga folijom i dobro zatvorila pa sam ga pekla oko dva sata u rerni, i svakih dvadesetak minuta sam ga okretala i prelivala sokovima, i ponovo zatvarala sa folijom. Zadnjih 45 minuta sam ga otkrila da dobije lepu hrskavu koricu i da porumeni.
Meso sam premazala sa meat tenderizing prah ( omekšivač za meso u prahu ) i namazala sa mlevenom slacicom (muster seeds.)
U smesu od pečuraka i kestena sam dodala malo vegete i bibera.
Žao mi je što nemam bolju sliku ovog divnog pečenja, ali ispred gostiju nije lako uslikati...mnogi od vas znaju o čemu pričam.
Nema komentara:
Objavi komentar