Gingerbread keksici
Priprema
- 1Rastopiti margarin sa secerom i medom. Prosijati brasno, zacine sa sodom bikarbonom, pomesati suve sastojke sa mokrim, dodati jaje i zamesiti tjesto. Razviti ga na blago pobrasnjenoj radnoj povrsini, kalupom vaditi oblike stavljati u tepsiju koju smo oblozili papirom za pecenje.
- 2Keksice peci u zagrijanoj rerni na 160 C, 10ak minuta ili kad rubovi pocnu tamniti. Kad su peceni ostaviti ih 5-10 minuta da se hladnu pa ih tek onda prebacite na zicu za hladjenje.
Posluživanje
Hladne keksice posuti prah secerom i posluziti.
SASTOJCI
- 75 gmargarina
- 50 gsecera
- 25 mlmeda
- 150 gbrasna
- 1 m.kmljevenog djumbira
- 1 m.kcimeta
- 1/2 m.ksode bikarbone
- mrvicusoli
- 1jaje
Za dekoraciju
- prah secer
-
Nema komentara:
Objavi komentar