BELE KOCKE
Potrebno je: 600 gr. jogurta,300 gr. majoneza,1 kašičica soli,80 gr. želatina, 150 gr.
šunke-listovi,4 kisela krastavca sečena po dužini, 4 tvrdo kuvanih jaja sečenih na kolutove,4 kuvane šargarepe sečene na štapice.Zagrejati blago jogurt,dodati želatin muteći mikserom, zatim skloniti sa plotne dodati majonez i još malo mutiti.
Uzeti odgovarajuću četvrtastu posudu i pristupiti slaganju.
Na dno posude sipati najpre 1-2 kutlače smese od jogurta, pa red šunke,
opet jogurt, pa šargarepa,jogurt pa krastavci, jogurt pa jaja, jogurt pa šunka
i na kraju završiti sa jogurtom. Staviti u frižider da se stegne. Seći na kocke.
Potrebno je: 6 jaja, 6 kašika brašna, so, 1 kašika ulja, pola kesice praška za pecivo,250 gr.šunke,200 gr. kačkavalja,300 gr. majoneza, barena jaja 4 komada,kiseli krastavčići 3 komada.Od 6 jaja,brašna,malo soli, ulja i praška za pecivo ispeći koru, četvrtastu i iseći je na 3 trake.Prvu koru namazati sa majonezom, pospite sitno seckanom šunkom, i kiselim krastavcima. Preko ide druga kora koju takode namažite sa majonezom i pospite sa 150 gr. rendanog kačkavalja i 3 kom. rendanih jaja. Pokrite trećom korom koju takodje premažite sa majonezom i pospite sa 50 gr.sitno rendanog kačkavalja i 1 rendanim jajetom.Može se iseckati i 1 kisl.krastavac i ukrasiti ili sa barenom šargarepom, napraviti cvetiće i ukrasiti.Ohladiti.
ZLATNI ROLAT
Kora: 4 belanca, 4 žumanca,4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo, 1 kašika ulja, malo soli. Od ovih sastojaka umutiti koru ,razliti je u veći podmazan i brašnom posut pleh i ispeći. Pečenu uviti u čistu kuhinjsku krpu kao rolat. Kada se prohladi filovati. Fil:200 gr. feta sira, može i sremski, 1 pavlaka kisela, 150 gr. seckane šunke, pola veze seckanog peršuna.
Na pečenu koru premazati ovaj fil i ponovo uviti u rolat. Staviti da se prohladi.
Potrebno je: 6 jaja, 7 kašika brašna, 6 kašika mleka, 3 kašike ulja, 1 prašak za pecivo i ako sir nije slan malo soli, 500 gr spanaća, 300 gr sremskog sira, 1 mlad luk, 50 gr susama, 50 gr.kulena ili šunke ili vrata,1 veća kašika pavlake ako je potrebno.
Umutiti 6 belanaca dodati malo soli, pa 6 zumanaca, 6 kašika mleka, 3 kasike ulja, 6 kašika brasna i
1 prašak za pecivo i na kraju obaren, ohladjen i iseckan spanac.
Lagano izmešati pa sipati u veliki pleh od šporeta na pek papir.
Peći 15-20 minuta na 200 stepeni. Pečeno testo uviti sa kuh.krpom u rolat.
Ostaviti da se ohladi. U posudi kašikom izmešati sir pa dodati sitno seckan mladi luk, kulen i dodati prepečen susam. Ako je fil previse gust dodati malo pavlake. Rolat filovati i ostaviti malo da odstoji.
Potrebno je: 500 gr. starijeg kravljeg sira,( da ne bude preslan i kiseo), 50 gr. ispecenog susama, 100 gr. sitno seckane šunke.Zamesiti,praviti kuglice i svaku uvaljati u rendan kackavalj a može i bez kao na slici.
1 celo jaje i 1 žumance, 250 gr.margarina, 1 dcl.mleka, 1/2 praška za pecivo, so,
400 gr. brašna. Sve pomešati i zamesiti meko testo..
Praviti male kuglice u koje stavljati po 2 slana pečena i očišćena kikirikija.
Kuglice uvaljati prvo u umućeno belance, pa u susam i redjati u pleh
obložen papirom za pečenje.
Peći na 200 stepeni.
4 cela jaja umutiti sa 1šoljom jogurta, pola šolje ulja 2 šolje brašna,
1 prašak za pecivo.U ovu masu dodati još 200 gr. seckane šunke,
200 gr. kačkavalja seckanog i 2 kom kiselih krastavčića iseckanih, i
1 crvena paprika seckana. Može i iz zamrzivača.Soli po ukusu. Peći dok ne porumeni.
Potrebno je: 1 pakovanje lisnatog testa u kome su dve table, 500 gr.šampinjona ili bukovača, so, biber, ulje, seckan peršunov list, 200 gr.seckane praške šunke,
200 gr.rendanog kačkvalja, 2 cela jajeta,1 kisela pavlaka i 1 čaša kisele vode.
Lisnato testo odlediti i obe kore razviti sa oklagijom na veličinu manjeg pleha u kome će se pita peći. Jednu koru staviti na dno pleha. Preko kore staviti pečurke koje ćete izdinstati na malo ulja dok ne omekšaju i voda ne ispari. Dodaćete u pečurke,so, biber i seckan peršun.
Preko tako spremljenih pečuraka pospete na kockice isečenu prašku šunku a preko šunke narendan kačkavalj. Preko svega toga stavite drugu razvučenu koru lisnatog testa.
Isečete na kocke željene veličine i prelijete sa umućena 2 jajeta, kiselom pavlakom i kiselom vodom. Rernu zagrejete, pa smanjite na 200 stepeni i pitu pečete dok ne porumeni. Ostaviti da se malo prohladi.
1 Brie sir, 10 badema, 10 g pinjola, 2 čena belog luka
1 manja kesica parmezana ili parče tvrdog kačkavalja
1 kašičica zelenog bibera (u zrnu) može i crni mleveni biber po ukusu
1 supena kašika maslinovog ulja
Iseći gornji deo sira u sloju kao poklopac, pa unutrašnjost udubiti malo kašikom.
Sve sastojke: badem, pinjole, beli luk, biber, parmezan i izdubljene komade brie sira i na kraju maslinovo ulje staviti u secka i iseckati dok se ne dobije masa za mazanje.
Time napuniti sir, vratiti poklopac od sira na fil, pa ostatak nafilovati odozgo i sa strane.
Staviti u prethodno zagrejanu pećnicu na 10 do15 minuta mksimalno, da se zapeče.
Poslužiti sa nekim finim krekerom ili sa dvopekom.
Pakovanje dagnji od 300 gr.obariti u vodi u koju ste dodali kašičicu začina od povrća.Kada su dagnje obarene, ocediti i ostaviti da se ohlade.
U činiju sipati 1 dcl gustog soka od paradajza, malo ljutog kečapa,
malo hot chilli sauce od Hejnz-a, kašičicu senfa i 3 sitno iseckana kisela krastavcica.
U to dodati obarene dagnje. Posoliti po ukusu ako treba.
Ko voli može dodati i sitno iseckanu glavičicu crnog luka.
Potrebno je: 8 suvih šljiva, 2 kašike mlevenih ili seckanih oraha,
muskatni oraščić, 8 uskih režnjeva slanine.
Svaku šljivu bez koštica napuniti sa orasima u koje se nastruže malo muskatnog oraščića. Zatim svaku šljivu uviti u slaninu i peći na zagrejanom teflonskom tiganju
dok slanina ne porumeni. Služiti uz belo vino.
Potrebno je: 500 gr. feta sira,150 gr. putera,100 gr. seckanih oraha, 1 kisela pavlaka, 1 čen belog luka i sitno seckan peršunov list.
Sir i puter umutiti pa dodati seckane orahe.Od dobijene mase napraviti rolat koji premazati sa kiselom pavlakom u koju ste iseckali sitno belog luka i posuti sa seckanim peršunom. Ostaviti da se ohladi.
Potrebno je: 1 vekna francuskog hleba,100 gr. paštete,2-3 kašike majoneza, 2 kašike senfa,3 tvrdo kuvana jajeta,malo mleka,200 gr. praške šumke ili suvog vrata,2-3 kisela krastavca,malo bibera, soli ako treba,100 gr. rendanog kačkavalja.
Na vekni iseći krajeve i pažljivo izvaditi sredinu.U dublju posudu isitniti sredinu i malo je pokvasiti sa mlekom ,toliko da omekša.
Dodati,paštetu,majonez,senf,seckana jaja, seckanu šunku, seckane krastavce, rendan kačkavalj pa sve izmešati da se dobije kompaktna masa. Neke sastojke možete dodati i više, sve je stvar vašeg ukusa.Ovim nadevom napuniti izdubljenu veknu, uviti je u aluminijumsku foliju i držati u frižideru do služenja.Iseći na kriške .
Nema komentara:
Objavi komentar