26. pro 2013.

priprema za praznike


Puretina s nadjevom od pistacija


Puretina s nadjevom od pistacija i limuna
 
Pureća mesna rolada idealan je izbor za svečani obiteljski ručak. Kombinacija pistacija i limuna dat će posebnu aromu mesu, a možete je poslužiti uz pečeni krumpir ili pirjano povrće.
 

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe

Priprema

Vrijeme pripreme:
65 min.
  1. 1
    Maslac otopite u tavici, dodajte luk narezan na kockice i lagano pecite do zlatnožute boje. Maknite s vatre, dodajte krušne mrvice, grubo nasjeckane pistacije, limunovu koricu, limunov sok, peršin, vodu i dobro promiješajte.
  2. 2
    Puretinu rastvorite u veću šniclu i po potrebi lagano potucite batom za meso.
  3. 3
    Meso pospite Vegetom, posolite i ravnomjerno premažite pripremljenom smjesom. Zarolajte u roladu, vežite kuhinjskim koncem i stavite u prikladnu tepsiju.
  4. 4
    Prelijte rastopljenim maslacem, podlijte vinom i pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  5. 5
    Kad je rolada pečena, maknite konac, pustite da odstoji 10-ak minuta i narežite.

Posluživanje

Narezanu roladu poslužite toplu uz kuhano, pirjano ili povrće na žaru te pečeni krumpir.

Savjet

Vodu koja ide u nadjev možete zamijeniti bijelim vinom ili voćnim likerom.

Pureća rolada s mlincima

Pureća rolada s mlincima

Nema komentara:

Objavi komentar