27. tra 2015.

Moja Brana


Šta god da mi u životu nedostaje, ma šta god da me rastužuje, pomislim na svoje prijatelje i shvatim koliko sam zapravo srećna. Kada znaš da te oni iskreno vole i da možeš računati na njih u svakom trenutku, sve drugo je manje važno. Prijatelji su nešto najdragocenije u mom životu. Tu je njih nekoliko, svako je specifičan na svoj način, a ja svakog od njih volim nekako posebno i sebi svojstveno.

Prijatelje stičemo tokom celog života. Nije važno da li se poznajemo od malih nogu ili tek nekoliko godina. Moja najbolja prijateljica zapravo je moje drugo ja. Naša imena izgovaraju se zajedno, ko me poznaje nekako mora znati i za nju. Kada smo zajedno, mi možemo sve, naročito ono što se svrstava pod nemoguće! Zapravo, reč nemoguće tada gubi svoj značaj.



Ta mala sićušna devojčica sa plavim očima,svetlo smeđom kovrdžavom kosom,sva lepršava je moja najbolja drugarica.
             Upoznale smo se kad su nam djeca pošla u školu.Zašto mi je,baš ona najbolja drugarica i prijatelj? Zato što je iskrena,što ume i da mi se suprostavi,da kaže njeno mišljenje i veoma je komunikativna.Ponekad ume i da se naljuti,ali tu naše drugarstvo ne prestaje.U trenutcima tuge,bola i radosti Brana mi se uvek nađe pored mene da me uteši i da nadu da će sve proći,a za radovanje i veselje mi smo uvek prve.Nadam se da će moje drugarstvo sa Branom biti večno i da će biti sve jače.
              Bilo gde da živimo na ovoj planeti uvek ćemo biti tu jedna za drugu.


Tužno je što će za ovim stolom sjedeti neko druge a ne Đuro i ja.

26. tra 2015.

FRITULE NA BRZINU GOTOVE ZA 10 MINUTA



125

Sastojci ( 5 osoba )
tijesto
  • 4 dcl jogurta
  • 2 jaja
  • 2 paketića vanil šećera
  • malo soli
  • 2 žličice šećera
  • 20 žlica glatkog brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • ulje za prženje


Priprema
Vrijeme pripreme:10 min
Umješati sve sastojke, da se dobije glatka smjesa.
Ukoliko vidite da vam je smjesa rijetka (da se razljeva iz žlice) slobodno dodajte još koju žlicu brašna!
Vaditi žličicom (i drugom si pomagati odvajati, ili prstom) smjesu i pržiti u vručem ulju. Ulje ne smije biti prevruče.
Čim, čim porumene (a to je brzo), okrenuti na drugu stranu i pustiti da se isprži do kraja. Ukolko pečete u dosta ulja, da lijepo plivaju, one se počnu same okretati.
Vaditi u zdjelu u koju ste na dno metnuli papirnati ručnik ili salvetu da upije višak ulja.
Posipati štaub šećerom. Poslužiti.

Tebi, koja si vječna...




13. tra 2015.

Moj unut danas puni 6 godina







Zažmiri i stvori sliku života u jednom liku. Danas je dan sreće kada ti srce postaje veće, neka ti se ostvari svaki san, Sretan Ti rođendan.









                                         



12. tra 2015.

Uskrs



Uskrs nije potpun bez nezaobilaznih šarenih jaja, bogate trpeze, vesele dekoracije i ukrašenog stola.



Kada isplanirate farbanje jaja i pripremite sve recepte za specijalitete i poslastice, treba se pozabaviti i ukrašavanjem doma u znaku ovog praznika. Atmosferu će najbolje upotpuniti ukrasi koje budete napravili sa ukućanima.


                                                        Čuvar kuće, prvo ofarbano jaje...

Osim verskog značenja, uskršnja dekoracija je povezana i sa elementima buđenja proleća, živim bojama i pozitivnim raspoloženjem. Crvena, žuta, narandžasta, zelena, ružičasta i plava samo su deo palete boja koje bi trebalo da se nađu u vašoj kući. Što se inspiracije za dekoraciju doma tiče, potražite je u prirodi. Na primer, buket žutih ruža poziva na optimizam, jer u vaš dom unosi boju sunca i svetlosti. Iskoristite prirodne grane divlje jabuke, forsitije, ukrasne vrbe i ukrasite ih tračicama, figuricama, zvončićima ili veštačkim jajima.







Ukrasi na stolu
Kao centralno mesto okupljanja porodice, trpezarijski sto treba da bude najlepše dekorisan, a da biste to postigli, možete da koristite prirodne cvetne aranžmane, ukrasne sveće, tanjire, čaše i salvete u vedrim bojama. Sitni detalji u vidu cvetnih buketića od poljskog cveća, položenih uz svaki tanjir obradovaće sve za stolom. Uz tradicionalne motive jaja i pilića, već duže vreme su sve popularniji i uskršnji zečevi koje možete da kombinujete s venčićem, svežim cvećem i šarenim čokoladnim bombonama u vidu jaja.

Postavljeni sto za doručak






moje dvije ovčice







Postavljeni sto za ručak




Aranžman od jaja
Umesto buketa cveća, na svečano postavljenom uskršnjem stolu može da stoji i aranžman napravljen od jaja. Za to vam nije potrebno mnogo vremena i truda. Ako ste u nekoj šetnji našli suvu granu ili možete da nabavite svežu granu na kojoj cvetaju pupoljci, potrebno vam je još samo da od stiropora napravite, obojite i okačite jaja na grane. Osim toga, možete da napravite i aranžman s jajima i cvećem. U keramičke saksije, na primer, stavite prolećno cveće i svežu travu, a u sredinu postavite jaja. Ako slučajno imate prepeličja jaja, možete i njih da iskoristite kao ukras. Jaja čak i ne moraju da budu obojena.

















Jestivi medenjaci
Ovakva dekoracija je odgovarajuća za Uskrs jer je jestiva i lepo će izgledati na tanjirima svečano postavljenog stola. 










Dvorište



















Obučena jaja