25. ožu 2014.

citati


Moja draga prijateljica Sladja poslala mi je citate i ja zelim da ih podjelim sa vama



















  

24. ožu 2014.

Koliko traje "zauvek"



poljsko cvijeće


Moje šetnje već su nadaleko poznate - gotovo uvek su podstaknute nekom tugom, brigom, ličnim osećajem nepripadanja i lutanja. 
Rezultat svih šetnji su, gotovo po pravilu, fotografije, stihovi ili još dublja ćutnja - koja je rezultat zaključaka koji su predugo odlagani.
Ustala sam u pola osam - jedini slobodan dan i ja ne mogu da spavam. Probudila sam se po navici - sa bezveznim "nedelja" ukusom u ustima. Tu ni sto lutanja ne pomaže. Obukla sam se, uzela dva mobilna telefona jedan koji pricam samo sa Djurom ( uključila prihvatanje poziva sa liste ) i krenula. Bez smera i jasnog cilja.

Uložila sam krajnji napor da se priključim na prirodu, na plavo nebo, nepregledne tepihe cvijeća,da na taj način oteram sve gorke reči, ružne misli, tugu... ja sam bekstvo u imaginarne svetove podigla na nivo umetnosti...

File:Colourful Flowers.JPG


Rađamo se sa strahom od prolaznosti - upiremo se svim snagama da stvorimo ili sudjelujemo u nečemu što će biti viječno.  Ne pristajemo ni na šta manje, iako znamo da su generacije prije nas pogrješile u tom pokušaju - sizifovski se borimo... Kakvo je to prokletstvo u nama? Da li je to šarena laža kojom bojimo sivilo svoje prolaznosti, dajemo aromu svom životu? Koliko uopšte traje zauvek?
Zašto je toliko važno da stvorimo nešto što će trajati duže od nas samih? A mi, mi smo tako krhki, samo jedan maleni stisak može nas uništiti - jedna gruba reč, preki pogled, stisak ruke... 

by m.p.

20. ožu 2014.

Tisina






Ponekad dođu trenuci, kao ovaj sada, kada svim srcem želim da neko tamo pretoči svu moju bol u note, i samo za mene, na klaviru, u polutami odsvira moju tugu, pa makar me to ubilo. Poželim da iz jagodica poteče krv, kroz vazduh, po belim dirkama....
Često plačem, jer osećam da taj neko nikada nećete biti vi.
Još češće se nadam da grešim.
 Veče, tišina je tako glasna.
Bojim se umreću od želje da me volite, a da vi nikada nećete razumeti, nikada nećete znati, koliko ste bili važni i veliki u mom malenom životu.
Za njih, jer večeras nisu tu...

by obn

19. ožu 2014.